Over ons

Ik ben Koen Hendrickx, oprichter van Resaldo.

Al van jongs af aan is techniek een passie. Wat ooit begon met Lego en timmeren, groeide uit tot een waslijst aan hobby’s, projectjes, opleidingen, studies en loopbanen waarin techniek centraal stond.

Een oog voor detail kreeg ik mee van thuis door mijn ouders met de nodige aandacht hun alledaags werk te zien aanpakken.

Vrienden en familie met deze eigenschappen kunnen helpen geeft een enorme voldoening. Zeker wanneer kennis en ervaring van die talloze hobby’s en projectjes ook daadwerkelijk kan bijdragen in een projectje wat in eerste instantie niet zo voor de hand liggend is.

Dit laatste werd dan ook de drijfveer om Resaldo op te starten. Na talloze fijne projectjes voor vrienden en familie, groeide de vraag van buitenaf om gelaserde personalisaties, 3D-geprinte onderdelen en dergelijke te realiseren.

Resaldo gaat geen project uit de weg zonder op één of ander manier toch geholpen te hebben. Kunnen we jou helpen, gaan we dat naar hartenlust doen. Zijn we (momenteel) nog niet in de mogelijkheid om het project zelf uit te voeren, wijzen we je alleszins in een richting die alvast kan helpen. Door een netwerk van kennissen, mede-enthousiasten en klanten, kan Resaldo alvast bijdragen aan de realisatie van jouw project.

Aanpak

Ideeën

Resaldo_Idee_Aanpak_Vierkant

Alle realisaties beginnen met ideeën. Deze ideeën worden aangereikt door onze klanten die graag iets origineel willen realiseren.

Deze ideeën kunnen variëren van persoonlijke gelegenheden tot functionele oplossingen. Ook kleine persoonlijke attenties kunnen door Resaldo uitgewerkt worden.

Samen met de klant gaan wij op zoek naar mogelijke manieren om toch datgene op de wereld te krijgen zoals de klant dat voor ogen heeft. Hierbij adviseren wij in het design, materiaalkeuze en produceren van de realisatie.

Ontwerp

Wanneer het idee is doorgesproken en de functionaliteiten en eisen concreet zijn, wordt een design gemaakt om de realisatie meer in detail te ontwikkelen. Dit kan in een 3D-tekenpakket of in een 2D-vormgevingspakket uitgewerkt worden. Deze manier van werken geeft ons een enorme vrijheid aan creativiteit vooraleer er geproduceerd en getest wordt.

Ook kan op voorhand het design besproken worden. Vanop afstand (via mail of chat) of face-to-face kan van gedachten gewisseld worden.

Deze stap is cruciaal vooraleer we naar de volgende stap gaan. De klant kan in deze fase van ideeën blijven wisselen tot het ontwerp volledig naar wens is.

Resaldo_Projectontwikkeling

Realisatie

Om het uiteindelijke ontwerp te realiseren, beschikken we in-house over een aantal productietechnieken. Deze zijn ter beschikking op beperkte schaal waardoor we ons momenteel voornamelijk toeleggen op meer persoonlijke projecten van beperkte omvang.

Deze technieken zijn:

  • Laser- snijden en graveren,
  • CNC- frezen en -graveren,
  • 3D printen.
 
Voor elk van deze technieken zijn er verschillende toestellen voorhanden. Elke realisatie wordt geproduceerd op de daarvoor geschikte machine.