Engineering

Resaldo biedt activiteiten en services aan om in brede zin van het woord ‘engineering’ te ondersteunen.
Door de jaren ervaring in design, process-development en statistisch analyses, kunnen deze skills ter beschikking gesteld worden voor bedrijven of personen die hier nood aan hebben.

De activiteiten en services die aangeboden worden:

  • 3D designs
  • 2D designs
  • Mechanische berekeningen
  • Elektrische berekeningen
  • Statische analyse
  • Lean improvements
 
Combinaties van bovenstaande en eventuele support van de machines die we ter beschikking hebben, hopen we jouw project of werkpakket te ondersteunen waar nodig.

Activiteiten en Services

CAD design: 3D en 2D design van engineering-onderdelen

Voor allerhande industrieën en sectoren kunnen deze services gevraagd worden. Resaldo heeft ervaring in 3D en 2D design van onderdelen en samenstellingen in allerhande sectoren, gaande van machinebouw tot automotive. Designs kunnen variëren van enkelvoudige onderdelen tot grotere samenstellingen. Dit kan in onderstaande softwarepakketten:

– Autodesk Inventor
– Creo
– Autodesk Fusion 360

We werken voornamelijk met licenties van de klanten om zo direct in de software-omgeving van de klant bij te dragen. Dit om overdracht van designs en compatibiliteitsproblemen te vermijden.

 

Mechanische en elektrische berekeningen

Fundamenteel design kan door Resaldo bekeken worden. Dit door middel van gangbare Mechanica en/of elektrische berekeningen. Dit wordt gedaan aan de hand van een besproken probleemstellingen van voldoende gegevens. De berekening wordt voltooid aan de hand van gekende begrippen. De volledige berekening en uitkomst wordt gedeeld in documentatie die gebruikt kan worden voor verdere toepassing.

Lean improvements (6-sigma Green Belt ondersteuning)

Deze activiteit spitst zich voornamelijk toe op het toepassen van Lean-technieken om bestaande processen en toekomstige designs te optimaliseren. 

Enerzijds bieden we aan om processen te onderzoeken en potentiële verbeteringen aan te brengen. Dit beperkt zich niet met de effectieve handelingen in het proces, maar ook talloze opportuniteiten rond de processen.

Daarnaast bieden we ook ondersteuning aan om het ontwerp van nieuwe producten met deze methodiek aan te pakken. 

In beide gevallen zoeken we naar opportuniteiten om meer uit de beschikbare middelen te halen, het verlies te beperken of kleine organisatorische wijzigingen te implementeren om meer waarde te creëren.